afbeelding evenement
19Nov

Sessie 3: Vrijwilligerswerk werkt

Georganiseerd door WWSV

Algemeen

Toelichting sessie:

Een aantrekkelijk vrijwilligerswerk: over de structuur én cultuur van je werking.

De perceptie leeft dat mensen moeilijk te motiveren zijn tot vrijwilligerswerk, laat staan hen te motiveren tot een vast engagement. De waarheid ligt eerder in de realiteit dat er anno 2022 een enorm vrijetijdsaanbod is en het vrijwilligerswerk is daar een onderdeel van.

Vrijwilligers gaan permanent op zoek naar de plaats waar het leuk is én waar ze zich gewaardeerd en gemotiveerd voelen om een bijdrage te leveren.

Organisaties die vrijwilligers willen aantrekken moeten dan ook meer dan ooit nadenken over de wijze waarop zij vrijwilligerswerk in hun organisatie vorm willen geven.

Mensen willen zich zeker nog engageren, alleen is de manier waarop zij hun engagement willen aangaan de laatste decennia sterk gewijzigd.

Wat betekent dit naar organisatoren van het vrijwilligerswerk toe?

Waar ligt de sleutel tot succes bij het zoeken naar en vinden van nieuwe vrijwilligers? Op welke manier komt mijn organisatie naar buiten, op welke manier trekken we bewust vrijwilligers aan?

Vrijwilligerswerk werkt neemt je doorheen een lezing van 1u mee in wat hedendaagse, aankomende vrijwilligers boeit, wat hen aantrekt. Deze analyse leggen we naast de analyse over de aantrekkelijkheid van jouw eigen werking. Hoe kan je een aantrekkelijke organisatie zijn voor gedreven mensen? En hoe krijg je mensen over de streep om voor jouw organisatie te kiezen?

Kortom, hoe kan jouw organisatie er één zijn waar een vrijwilliger graag wil terechtkomen én graag wil terugkomen.

Mede mogelijk gemaakt door IKwatersport

Inschrijven gesloten