Zeil- en Surfclub Gavermeer

Contact

00 00 00

info@zsg.be

https://zsg.be

Locatie

Eikenstraat 131
8530 Harelbeke

afbeelding groep
20Mar

Jeugdtrainingen Optimist / Spirou

Georganiseerd door ZSG Gavermeer

Algemeen

Voor zeilers die graag een tikkeltje meer willen dan enkel begeleiding op het water, wordt er een trainingenreeks voorzien voor Optimist en Spirou. Deze trainingen focussen op het verfijnen van de zeiltechnieken en de basisbeginselen van het wedstrijdzeilen, met het oog op plezier maken in het zeilen. Het opzet bestaat erin de cursisten Optimist klaar te stomen voor de Q-Cup, een recreatief optimistwedstrijdcircuit. Deelnemen aan één of meerdere manches van dit circuit is geheel vrijblijvend maar sterk aanbevolen. Voor de Spirouzeilers ligt de focus op het trainen voor hun Spirouwedstrijden.


De trainingen gaan doorgaans door op zondagvoormiddag, startend op 20/03 en eindigend op 26/06. Uitzonderlijk kunnen er enkele trainingen plaatsvinden op zaterdag. Indien het voor de zeiler niet mogelijk is om op zaterdag deel te nemen, kan men zondag aansluiten bij het begeleid jeugdzeilen of kan men deelnemen aan een Q-Cup indien mogelijk. Er worden +/- 10 trainingen voorzien. Indien er een training niet doorgaat, dan kan men op zondag deelnemen aan het begeleid jeugdzeilen.

De trainingen gaan doorgaans bij alle weersomstandigheden door. Bij geen wind of te veel wind wordt er een alternatief programma voorzien (theorie, suppen, conditie-oefeningen, quiz…).

Wat betreft de Q-Cups proberen we zoveel mogelijk als ZSG-team deel te nemen zodat niemand alleen hoeft te gaan. Er wordt met de zeilers en ouders in een WhatsAppgroep afgesproken hoeveel en welke manches er worden meegedaan. In het voorjaar 2022 zijn er 5 manches voorzien, op verschillende data en locaties in Vlaanderen. Enig engagement qua vervoer naar de wedstrijden wordt wel verwacht van de ouders. In het weekend dat er deelgenomen wordt aan een Q-Cup, wordt er geen training voorzien.


Voor de trainingen werken we met een forfaitair bedrag van € 100. Men dient dus slechts éénmaal te betalen en éénmaal in te schrijven voor het volledige voorjaar, ook de vervangende sessies begeleid jeugdzeilen zijn inbegrepen. De Q-Cups dienen echter apart betaald te worden aan de federatie en bedragen 10 euro per manche (inclusief zeiljasje en goodiebag).


·       Niveau: Eénmansboten basis bezitten (bij voorkeur min. twee weken zeilervaring)

·       Leeftijd: 8 tot 14 jaar (om deel te nemen aan Q-Cup: t.e.m. 13 jaar)

·       Wanneer: Doorgaans op zondagvoormiddag van 9:30 tot 12:30, startend op 20/03 en eindigend op 26/06

·       Boottype: Optimist (clubboot of eigen boot) of Spirou (eigen boot)

·       Kostprijs: 100 euro forfait

·       Enkel voor leden van ZSG

·       Een eigen wetsuit of droogpak aanschaffen is verplicht

·       Maximum 8 deelnemers

·       Informatie Q-Cupwww.wwsv.be/nl/q-cup

Mede mogelijk gemaakt door IKwatersport

Inschrijven gesloten
Zeil- en Surfclub Gavermeer

Contact

00 00 00

info@zsg.be

https://zsg.be

Locatie

Eikenstraat 131
8530 Harelbeke