afbeelding groep
16Apr

Bijscholing 'Omgaan met G-sporters'

Georganiseerd door WWSV

Algemeen

Op zaterdag 16 april organiseert WWSV de bijscholing "Omgaan met G-sporters" in surfclub Surfing Elephant.


Voor wie?

Heb je als club interesse om ook mensen met een beperking te ontvangen op jullie club? Of speel je met de gedachte om een G-sportwerking uit te bouwen de komende jaren? Dan kan deze bijscholing een eerste stap in de goede richting zijn.


De bijscholing is gericht naar scholingsverantwoordelijken, clublesgevers, bestuurders, vrijwilligers. Kortom iedereen die in aanraking komt met mensen met een beperking.


Inhoud bijscholing:

Je leert er de verschillende soorten beperkingen kennen. De karakteristieken van elk type beperking en hoe je hiermee kan omgaan. Aan de hand van specifieke praktische tips wordt de link met de praktijk duidelijk.Praktisch:

- Planning: 13u00 tot 17u00

- Surfclub 'Surfing Elephant' Wenduine

- Deelnameprijs: Gratis

- Inschrijven kan tot 15/04/2022 18u


Spreekster: Debbie Van Biesen

Debbie Van Biesen is post-doctoraal onderzoeker en docent Aangepaste Bewegingsactiviteiten aan de KU Leuven (Departement Revalidatiewetenschappen, Onderzoeksgroep Aangepaste bewegingsactiviteiten). Sinds januari 2021 is ze ook Academy manager bij VIRTUS World Intellectual Impairment Sport. Haar onderzoekgroep werd in 2014 erkend door het Internationaal Paralympisch Comité als het “International Research and Development Centre for Classification of Athletes with Intellectual Impairments”. De focus van haar onderzoekslijn is de relatie tussen cognitie en sportprestatie bij elite-atleten met verstandelijke beperking. Naast de intensieve contacten met de internationale G-sportorganisaties, en partner-universiteiten met G-sport expertise, houdt Debbie ook nauwe contacten met de nationale G-sportactoren, zoals Parantee-Psylos, Special Olympics Belgium en Sport Vlaanderen. Op lokaal niveau is ze sterk betrokken bij de werking van het Centrum voor Aangepast Sporten, één van de grootste G-sportclubs in Vlaanderen. Ze coördineert een Europees onderzoeksproject met als doel de sportmogelijkheden voor atleten met verstandelijke beperking in kaart te brengen en te optimaliseren.


Nog vragen?

Neem gerust contact op met pieter@wwsv.be

Mede mogelijk gemaakt door IKwatersport

Inschrijven gesloten