Contact

+32 475 79 22 25

secretariaat@srna.be

http://www.srna.be

Locatie

Beatrijslaan 29
2050 Antwerpen

Sporttak(ken)

zwaardboten
zeiljachten
windsurfen
afbeelding groep
afbeelding groep

Koninklijke Antwerpse Watersportvereniging SRNA

Over ons

S.R.N.A. was de eerste watersportvereniging die zich in 1879 op de Linkeroever vestigde.

De “Linker Oever”, toen nog een gehucht genaamd “Sint Anneke”, lag geheel binnen de fortengordel van Antwerpen : “le réduit national”, “het laatste bolwerk” in de strategie des tijds. Als dusdanig was het onderworpen aan een aantal militaire erfdienstbaarheden. Zo mochten er alleen houten gebouwen opgetrokken worden die, in geval van oorlog, door de eigen troepen in brand gestoken konden worden. Dit om te vermijden dat de vijand er dekking zou vinden tegen het vuur van de forten.

Waar op 3 juni 1950 de jachthaven IMALSO werd ingehuldigd, verschool zich toen het fort Isabelle, gebouwd rond 1865, achter aarden wallen en rijen bomen. Bij het baggeren in de jachthaven IMALSO stoot men heden nog op metselwerk van de vroegere kazematten.

In maart 1879 huurde men daar een stuk grond van “Dry Docking Engineering”, een onderneming die twee droogdokken uitbaatte op Linkeroever. Deze behoorde toe aan J. De Decker, bestuurslid van de club. De bodem van één der droogdokken dient vandaag nog als drempel voor de sluisdeuren van de jachthaven IMALSO.

Lid worden?

Waarom SRNA ? Onze watersportclub biedt aan de Schelde en op het Galgenweel tal van mogelijkheden voor de actieve watersporter. Sleutel met plezier aan je boot op de terreinen aan de Schelde. Zowel overdekt als in openlucht kan je jacht van winterberging genieten. Heb je hulp nodig bij een of ander werkje ? Je kan terecht in ons Atelier NORD voor aangepast advies en bijstand. Nadien kan je tijdens de clubavonden in onze bar gezellig bijpraten met gelijkgestemden. Niet alleen jachten staan in de kijker, ook kano’s, zwaardboten en wingfoilsurfers vinden hun gading in onze familiale club waar de gezelligheid gepaard gaat met het sportieve gebeuren. Heb je zin om je eigen kano te bouwen, je eigen zwaardboot te bouwen? Dat kan. Tijdens de weekends kan je met een aantal leden gaan kanovaren op beken en rivieren in België. Er worden familiedagen georganiseerd en uitstapjes. Dus ook voor de minder sportieve leden onder ons is er iets te doen. Kortom we zijn een kleine, gezellige en familiale no-nonsense club waar het goed vertoeven is.

Word lid van onze familiale watersportclub, klik hier

Contact

+32 475 79 22 25

secretariaat@srna.be

http://www.srna.be

Locatie

Beatrijslaan 29
2050 Antwerpen

Sporttak(ken)

zwaardboten
zeiljachten
windsurfen