Wil je kennis maken met een erg leuk bootje in opvolging van de optimist dan biedt de Spirou klasse jou een prettig alternatief.

Tijdens de introductiedagen die WWSV samen met de klasse aanbiedt krijg je een bootje en deskundige lesgever ter beschikking.

Er zijn twee sessies – op zaterdag 6 oktober op de Gavers in Harelbeke en op zaterdag 13 oktober op de Nieuwdonk – telkens van 10 tot 17 uur

De klasse biedt een heel jaar een uitgebreide werking die je kan ontdekken op www.spirouclass.be

Inschrijven is wel een must en kan via deze website – de deelname is gratis!

 

Wat is een Spirou?

De Spirou is een boot voor beginnende zeilers. Na een basisopleiding in Optimist (basis en/of evo 1) kan je overstappen naar de Spirou. De boot zeilt sportief en is een stuk sneller dan een Optimist. De boot is echter niet geschikt om op zee te varen, dus gaan alle activiteiten en wedstrijden door op binnenwater.

Zeilers op Spirou zijn jongeren vanaf 9 jaar tot ongeveer 15 jaar. Het lichaamsgewicht is een belangrijke factor. Ideaal weegt een Spirouzeiler tussen de 30 en 60kg. Veel Spirouzeilers stappen na een aantal jaar over naar de Europeklasse.

De Spirou weegt opgetuigd ongeveer 45kg en is eenvoudig te transporteren. De boot is 2,70m lang en 1,35m breed. Het zeiloppervlak is 4,90m2. De trimmogelijkheden zijn eerder beperkt, wat de instap vergemakkelijkt voor minder ervaren zeilers.

De Spirouclass begeleidt de jonge zeilers in hun eerste wedstrijdervaringen. Via de Junior Cup stellen we jaarlijks 10 boten ter beschikking van startende zeilers.

De Junior Cup is een wedstrijd die wordt gevaren op Optimist en is open voor iedereen jonger dan 13 jaar. Tijdens deze ééndaagse wedstrijd die jaarlijks georganiseerd wordt op 14 oktober, kunnen de deelnemers bewijzen dat ze het zeilen beheersen.

Naast de Junior Cup organiseert de Spirouclass ook stages of trainingsdagen. Meer info hierover vind je op onze website www.spirouclass.be.

 

Instructies:

De introductiedag staat open voor zeilers met ervaring in optimist die tussen 30 en 60 kilo wegen.

Voor de introductiedag is de minimumleeftijd 10 jaar.

Van 10.00 tot 17.00 uur

De deelname is gratis – breng wel je zeilkledij en reservekledij mee.

Info : spirouclass@gmail.com luc@wwsv.be

Discipline: Zeilen - Spirou

Tijdstip: 10:00 - 17:00

Prijs: € 0,00

Beschikbare plaatsen: Er zijn nog 10 plaatsen

Inschrijven

Locatie: Nievdonckse Watersport Vereniging

Nievdonckse Watersport Vereniging