Zeilkampen

Tijdens de zomermaanden organiseert het Schulensmeer zeilkampen. Vanaf 8 jaar is iedereen welkom, zowel jong als oud. Volwassenen zijn ook welkom bij onze meermansboten.
Onze monitoren laten je van maandag tot vrijdag elke dag van 10u00 tot 17u00 proeven van het zeilen. Je start aan wal waar je een zeilboot leert optuigen (zeilklaar maken). Na het overlopen van de zeiltechniek neemt de monitor je mee op het water. Af en toe zal een zeilles onderbroken worden door een les op het droge. Via een handige handleiding die iedereen krijgt, leer je dan o.a. knopen leggen, de voorrangsregels op het water,.. Ook alle zeiltechnieken staan mooi beschreven met kindvriendelijke foto's in deze handleiding. 
Na afloop van het zeilkamp verdien je een internationaal zeilpaspoort (zeilbrevet). In dit paspoort zal de monitor al jouw verworven vaardigheden aanduiden door middel van stempeltjes. Wie al zijn stempels heeft behaald, kan na de basiscursus inschrijven voor een cursus evolutie 1. 

De zeilkampen zijn erkend door Sport Vlaanderen en WWSV (Wind & Watersport Vlaanderen). 

Optimist en meermansboten? 
Zeilen optimist = voor kinderen van 8 tot 12 jaar.
Zeilen meermansboten = voor deelnemers vanaf +12 jaar.

Basis, evolutie 1 of evolutie 2?
Basiscursus =
 voor beginnelingen (zowel voor optimisten als meermansboten)
Evolutie 1 en 2 = de cursus voor gevorderden (zowel voor optimisten als meermansboten). Je kan aan deze cursus starten op voorwaarde dat je al de nodige stempels hebt behaald. 

 

  Dagen Ma - Vr

  Uurrooster  10u00 - 17u00

  OPTIMIST   Normaalprijs: € 160**
  MEERMANSBOTEN Normaalprijs:  € 170**

  Mogelijkheid voor een warm middagmaal  € 40 (incl. drankje)

Discipline: Zeilen - Optimist

Tijdstip: 0:00 - 0:00

Prijs: € 160,00

Schrijf hier in!

Locatie: Schulensmeer

Schulensmeer