Wil je kennis maken met een erg leuk bootje in opvolging van de Spirou of andere boot dan biedt de Europe klasse jou een prettig en sportief alternatief.

Tijdens de introductiedagen die WWSV samen met de klasse aanbiedt krijg je een bootje en deskundige lesgever ter beschikking.

Er zijn twee sessies – op zaterdag 6 oktober op de Gavers in Harelbeke en op zaterdag 13 oktober op de Nieuwdonk – telkens van 10 tot 17 uur

De klasse biedt een heel jaar een uitgebreide werking die je kan ontdekken op www.europeclass.be

Inschrijven is wel een must en kan via deze website – de deelname is gratis!

 

Wat is een Europe?

De Europe is een boot uitermate geschikt voor de jeugd die net uit optimist of een andere klasse komt en wat meer wil.

De Europe heeft een zeilklaar gewicht van 60 kg en en een zeiloppervlak van 7 m2, wat van de europe een snelle doch handelbare boot maakt.

De vlakke romp en het brede achterschip geven de Europe perfecte planeereigenschappen. Surfen op golven en de daarbij horende hoge snelheden en veel buiswater zijn dan ook eerder regel dan uitzondering.

De tijd heeft niet stil gestaan en de houten masten en gieken zijn inmiddels vervangen door carbon masten en aluminium gieken. Dit heeft de Europe veranderd in een betrouwbare rasechte race-machine. Vooral de introductie van de carbon-mast heeft het mogelijk gemaakt dat ook lichtere zeilers in de Europe competitief kunnen varen.

Op dit moment is het daarom goed mogelijk dat zowel zeilers van 75 kg als van 45 kg tegelijkertijd aan een wedstrijd deelnemen.

Daarnaast heeft de Europe vele trimmogelijkheden waardoor hij helemaal af te stellen is naar een zeilers gewicht, lengte, zeilstijl en ervaring.

Meer info over Europe zeilen kan je bekomen bij de klasse organisatie: www.europeclass.be

Materiaal en boten kan je verkrijgen bij onze partner Van Laer Sailing: www.vanlaersailing.be

Discipline: Zeilen - Europe

Tijdstip: 10:00 - 17:00

Prijs: € 0,00

Beschikbare plaatsen: Er zijn nog 12 plaatsen

Inschrijven

Locatie: Nievdonckse Watersport Vereniging

Nievdonckse Watersport Vereniging